ŠPÍZY ROBI

Ingredience pro 10 porcí
Robi plátky | 800 g |
Žampióny | 200 g |
Červená paprika | 200 g |
Cibule | 200 g |
Plněné olivy | 100 g |
Sójová omáčka | 100 g |
Vegeta, hořčice, kečup, česnek | |
Mletý pepř, slepičí bujón |
Postup
Plátky Robi nakrájíme na kostky 2,5 x 2,5 cm. Malé žampióny rozpůlíme, cibuli nakrájíme tak, aby se dala napíchnout, kapii na kostky jako Robi. Napícháme střídavě na špíz s olivou. Z oleje, slepičího vývaru a ostatních surovin připravíme dresink, kterým přelijeme špízy vyskládané v zapékací míse spolu se zbytky od špízů. Necháme marinovat 2 – 6 hodin. V rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Konzistenci šťávy upravíme máčeným škrobem. Servírujeme přelité výpečkem.